Over mij

Mathilde Klabbers

 

 

Komend vanuit de reguliere gezondheid zorg , en het constateren dat het zelfgenezend vermogen van mensen vaak wordt vergeten, heb ik gekozen voor een heel andere richting, die van Chi Kung.

Ik ontdekte dat ik kon kiezen voor een andere manier van zijn ! Chi Kung gaf mijn lichaam en geest de vrijheid terug om zelf keuzes te maken. Grote veranderingen in mijn leven die ik daarvoor niet voor mogelijk hield.

Vanuit dat gevoel dat er een mogelijkheid is mensen anders te kunnen helpen , en met het weten dat Chi Kung  een onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde , ben ik met Wood-Chi begonnen.

 

 

Voor mijn opleiding in Den Haag  volgde ik wekelijks lessen bij  het Laoshan centrum in `s- Gravenzande, olv. Therèse van Dijk- Damen, waar de kiem gelegd is om zelf les te gaan geven.

Ik ben in de zomer van 2016 naar Oostenrijk gegaan, om daar dagelijks Chi Kung lessen te volgen bij het Laoshan Centrum in Schwarzenberg. Ik heb daar les gehad van o.a. Prof. Sui Qing Bo en zijn vrouw Lena. Na deze intensieve zomeropleiding, ben ik in Nederland een goede opleiding gaan zoeken.

De laatste drie jaar ben ik opgeleid tot Instructeur 1 bij de Tao Chi Qigong Academy  in Den Haag, olv. Ron Wigger. Een hele grote ontwikkeling in het doorgeven van Qigong.

Om mezelf verder te ontwikkelen, heb ik in de zomer van 2019 de YOQI Immersion in Duitsland gevolgd, van Marisa Cranfill. Ik volgde haar al een tijd, en heb zo ook haar grote schat aan informatie over Qigong geleerd. Mijn plannen zijn om door te gaan met deze opleiding en hierin nog meer te leren en zie het  als een waardevolle aanvulling en vooral het plezier in Qigong !

En uitgeleerd ben je nooit  !!

 

 

 

Én zoals zelfs de grote meesters zeggen; mijn leerlingen zijn mijn beste leraren …!