Over mij

Mathilde Klabbers

 

Begin 2018 ben ik rustig  begonnen met lesgeven bij  Wood-Chi, gelegen aan het “Staelduinse bos” in het Westland.

De laatste twee jaar ben ik opgeleid tot instructeur bij de Tao Chi Qigong Academy  in Den Haag, olv. Ron Wiggers. Het komende jaar hoop ik ook Chi Kung Instructeur 1 te behalen.

Voor mijn opleiding volgde ik wekelijks lessen bij  het Laoshan centrum in `s- Gravenzande, olv. Therèse van Dijk- Damen, waar de kiem gelegd is om zelf les te gaan geven.

Ik ontdekte dat ik kon kiezen voor een andere manier van zijn! Chi Kung gaf mijn lichaam en geest de vrijheid terug om keuzes te maken. Grote veranderingen in mijn leven die ik daarvoor niet voor mogelijk hield.

 

 

Komend vanuit de reguliere gezondheid zorg, en het constateren dat het zelfgenezend vermogen van mensen vaak wordt vergeten, heb ik gekozen voor een heel andere richting, die van Chi Kung.

Vanuit dat gevoel dat er een mogelijkheid is mensen anders te kunnen helpen, en met het weten dat Chi Kung  een onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde, ben ik met Wood-Chi begonnen.

Ik ben in de zomer van 2016 naar Oostenrijk gegaan, om daar dagelijks Chi Kung lessen te volgen bij het Laoshan Centrum in Schwarzenberg. Ik heb daar les gehad van o.a. Prof. Sui Qing Bo en zijn vrouw Lena.

Het heeft mij toen zo geraakt dat ik een opleiding ben gaan doen in het zelfde jaar bij de Tao Chi Qigong Academy in Den Haag.

Om me zelf steeds beter te ontwikkelen ga ik de instructeursopleidingen verder volgen, want uitgeleerd ben je nooit!

Én zoals zelfs de grote meesters zeggen; mijn leerlingen zijn mijn beste leraren!